Elektrotehnika VS

Visokošolski strokovni
študijski program 1. stopnje

Elektrotehnika

Pridobljeno znanje na tej stopnji študija je mogoče uporabiti za reševanje enostavnih, vendar realnih praktičnih problemov na različnih strokovnih področjih elektrotehnike.

Podrobneje

Visokošolski strokovni študijski program Elektrotehnika bo diplomantom omogočal uspešno delo na področju snovanja, proizvodnje, vzdrževanja in vodenja oziroma uporabe elektrotehniških naprav, sistemov in procesov in razviti zavest o pomenu kakovosti in ekonomskih dejavnikov, ki so povezani z razvojem električnih naprav.

Stopnja in vrsta študija
VS
Visokošolski strokovni
študijski program 1. stopnje
Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
80
Število ECTS točk
180
Smeri

Prva dva semestra sta skupna, v tretjem pa lahko študent izbere eno izmed štirih študijskih smeri:

  • Avtomatika in robotika,
  • Elektronika,
  • Močnostna elektrotehnika.
Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka elektrotehnike (VS)

Program Elektrotehnika seznani študente z najnovejšimi tehnologijami na področju močnostnih sistemov, proizvodnje električne energije, mikro in nano elektronskih vezij, optoelektronike, regulacijskih sistemov, robotike, naprednih senzorskih in merilnih sistemov. Omogoča jim osvajanje znanj in veščin, potrebnih za uspešno kariero elektro inženirjev v naslednjih desetletjih.

Velik poudarek je na laboratorijskem in projektnem delu, kjer študenti teoretično znanje uporabijo pri načrtovanju novih naprav in reševanju praktičnih problemov. Obvezni del študijskega programa predstavlja praktično usposabljanje v gospodarskih družbah ali javnih podjetjih.

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Všeč mi je, da se profesorji potrudijo, da bi nam čim boljše razložili snov ter, da bi mi na koncu snov razumeli. Profesorji so zelo prijazni in pustijo, da smo tudi izvirni pri različnih idejah itd.. Všeč mi je tudi, da se v vsaki snovi poglobimo do potankosti zakaj je to tako.

Dejan Klajnšek Elektrotehnika

Všeč mi je, da se profesorji potrudijo, da bi nam čim boljše razložili snov, da bi jo mi razumeli.

Dejan Klajnšek
Elektrotehnika

Oglejte si tudi

Računalništvo in informacijske tehnologije Informatika in tehnologije komuniciranja