Informatika in tehnologije komuniciranja UN

Univerzitetni
študijski program 1. stopnje

Informatika in tehnologije komuniciranja

Živimo v svetu, kjer sta medsebojno povezovanje in izmenjava informacij ključnega pomena za uspeh.

Podrobneje

Informacije nas obkrožajo na vsakem koraku življenja v obliki različnih družbenih omrežij, mobilnih aplikacij, inteligentnih storitvenih platform ali spletnih strani, ki živijo na različnih napravah vseh vrst in oblik. Prav področje upravljanja, izmenjave ter vizualizacije informacij je tisto, s katerim se srečujejo diplomanti študijskega programa informatike in tehnologij komuniciranja tako tekom študija kot na nadaljnji življenjski poti, kjer zaposlitvenih možnosti ne manjka.

Stopnja in vrsta študija
UN
Univerzitetni
študijski program 1. stopnje
Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
70
Število ECTS točk
180
Smeri

Prvi štirje semestri so skupni, v petem pa lahko študent izbere eno izmed dveh študijskih smeri: Informacijski sistemi ali Upravljanje informatike.

Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka informatike in tehnologij komuniciranja (UN)
Nosilci izvajanja

Diplomanti študijskega programa ITK pomembno prispevajo k digitalni preobrazbi v vlogah razvijalca informacijskih in programskih sistemov, sistemskega in poslovnega analitika, arhitekta programskih rešitev, vodje projektov informatizacije, IT varnostnega inženirja, strokovnjaka za testiranje in zagotavljanje kakovosti, administratorja podatkovnih baz ter ostalih cenjenih in iskanih poklicev prihodnosti, kot so IT strokovnjaki za digitalno forenziko, tehnologije veriženja blokov in inteligentno obdelavo podatkov.

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Za študij informatike na FERI sem se odločil zaradi tega, ker sem želel pridobiti širok spekter znanja, ki bi mi pri nadaljni karieri čim bolj pomagal. Potrebno se je namreč zavedati, da se tehnologija na področju informatike zelo hitro spreminja, zato je zelo pomembno, da smo vztrajni v učenju novih rešitev ter smo se sposobni nenehno prilagajti okolju, kjer je velilko različnih možnosti ter izivov, ki jih je potrebno nenehno reševati. Prav to mi je program informatike omogočil, saj sem postal bolj samostojen, zavedam pa se, da je najbolj pomembno prav to, da si sam pripravljen vložiti svoj čas ter trud, da prideš do željenih rezultatov.

Program je sestavljen tako, da spoznamo čim bolj široko področje informatike in nas vodi skozi načrtovanje (aplikacij, informacijskih procesov), izdelavo (programiranje aplikacij ter spletnih strani) ter delo z podatki (shranjevanje ter analiziranje podatkov).

V primerih ko se zdi, da se sam ne znajdeš najbolje (Naloga, s katero se ne razumeš najbolje :)) pa lahko vedno povprašaš za pomoč asistente, ki ti rade volje priskočijo na pomoč pri iskanju rešitev. Pa, da ne pozabim, da tudi tukaj velja rek: “več glav več ve” (večinoma :)). Zato moram omeniti sošolce ter prijatelje tekom študija s katerimi smo velikokrat debatirali ter skupaj iskali 1000 in 1 rešitev za vse mogoče probleme, kateri so nas obdajali med našim študijem na FERI-ju.

Blaž Denko Informatika in tehnologije komuniciranja

Za študij informatike sem se odločil zaradi tega, ker sem želel pridobiti širok spekter znanja.

Blaž Denko
Informatika in tehnologije komuniciranja

Oglejte si tudi

Elektrotehnika Medijske komunikacije