Informatika in tehnologije komuniciranja VS

Visokošolski strokovni
študijski program 1. stopnje

Informatika in tehnologije komuniciranja

Dodana vrednost, ki jo lahko strokovnjak iz področja informatike in tehnologij komuniciranja prinese k podjetju, je neprecenljiva.

Podrobneje

Pri tem je ključna posameznikova sposobnost obdelave in izmenjave informacij, kar omogočajo sodobne informacijske rešitve kot so prilagodljive spletne strani, družbena omrežja, mobilne aplikacije ali inteligentne storitvene platforme. Vse te stremijo k izboljšanju kvalitete življenja tako posameznikov kot družbe in skupaj z naprednimi pristopi pri razvoju predstavljajo temelje povezovanja v današnjem medsebojno povezanem svetu.

Stopnja in vrsta študija
VS
Visokošolski strokovni
študijski program 1. stopnje
Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
100
Število ECTS točk
180
Smeri

Prvi štirje semestri so skupni, v petem pa lahko študent izbere eno izmed dveh študijskih smeri:

  • Sistemska podpora informatiki in tehnologijam komuniciranja,
  • Razvoj informacijskih sistemov.
Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka informatike in tehnologij komuniciranja (VS)
Nosilci izvajanja

Študenti pridobijo aktualna znanja s področja informatike in programskega inženirstva za načrtovanje, razvoj in upravljanje IKT rešitev in storitev:

  • sodobne spletne, mobilne in oblačne informacijske rešitve,
  • arhitekture informacijskih sistemov,
  • informacijska in kibernetska varnost,
  • podatkovne tehnologije,
  • inteligentne informacijske rešitve,
  • integracija IKT storitev in vseprisotnih sistemov,
  • upravljanje in sistemska podpora IKT,
  • vodenje projektov IT/IS.

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Za študij informatike na FERI sem se odločil zaradi tega, ker sem želel pridobiti širok spekter znanja, ki bi mi pri nadaljni karieri čim bolj pomagal. Potrebno se je namreč zavedati, da se tehnologija na področju informatike zelo hitro spreminja, zato je zelo pomembno, da smo vztrajni v učenju novih rešitev ter smo se sposobni nenehno prilagajti okolju, kjer je velilko različnih možnosti ter izivov, ki jih je potrebno nenehno reševati. Prav to mi je program informatike omogočil, saj sem postal bolj samostojen, zavedam pa se, da je najbolj pomembno prav to, da si sam pripravljen vložiti svoj čas ter trud, da prideš do željenih rezultatov.

Program je sestavljen tako, da spoznamo čim bolj široko področje informatike in nas vodi skozi načrtovanje (aplikacij, informacijskih procesov), izdelavo (programiranje aplikacij ter spletnih strani) ter delo z podatki (shranjevanje ter analiziranje podatkov).

V primerih ko se zdi, da se sam ne znajdeš najbolje (Naloga, s katero se ne razumeš najbolje :)) pa lahko vedno povprašaš za pomoč asistente, ki ti rade volje priskočijo na pomoč pri iskanju rešitev. Pa, da ne pozabim, da tudi tukaj velja rek: “več glav več ve” (večinoma :)). Zato moram omeniti sošolce ter prijatelje tekom študija s katerimi smo velikokrat debatirali ter skupaj iskali 1000 in 1 rešitev za vse mogoče probleme, kateri so nas obdajali med našim študijem na FERI-ju.

Blaž Denko Informatika in tehnologije komuniciranja

Za študij informatike sem se odločil zaradi tega, ker sem želel pridobiti širok spekter znanja.

Blaž Denko
Informatika in tehnologije komuniciranja

Oglejte si tudi

Elektrotehnika Mehatronika