Računalništvo in informacijske tehnologije VS

Visokošolski strokovni študijski program 1. stopnje

Računalništvo in informacijske tehnologije

Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
80
Število ECTS točk
180
Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka računalništva in informacijskih tehnologij (VS)

Študijske vsebine so naravnane aplikativno, manj je temeljnih in več strokovnih predmetov, ki študentom omogočajo reševanje delovnih problemov, nadgrajevanje obstoječih rešitev ter prehod v strokovno in operativno delovno okolje.

Študenti pridobijo aktualna znanja s področja programskih orodij, arhitekture računalnikov, operacijskih sistemov, sistemske administracije, spletnih in mobilnih aplikacij, algoritmov v računalniški praksi, strojnega učenja, grafike, računalniškega vida, animacije in multimedije.

V okviru študijskega procesa študente spodbujamo k sodelovanju pri projektih z industrijo. Pri projektnih nalogah študenti uporabljajo tehnologije prihodnosti, kot so umetna inteligenca, aplikacije navidezne resničnosti in strojno učenje. Praktično usposabljanje v podjetju se izvaja devet tednov.

Po končanem študiju imajo diplomanti konkurenčne kompetence, njihove zaposlitvene možnosti so izjemne (Poklicni barometer 2021).

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Za študij na FERI-ju sem se odločil, saj me je vedno zanimalo računalništvo in informacijske tehnologije. Prav tako je pri moji izbiri fakultete za nadaljevanje izobraževanja po srednji šoli pomagalo dejstvo, da je FERI lepo urejena, moderna fakulteta, ki se lahko pohvali z odličnim kadrom profesorjev in asistentov. Profesorji in asistenti so zelo dostopni in se odzovejo na vsako vprašanje in pomagajo rešiti vsak problem, ki nastopi tekom študija na FERI. Konkretneje za študij računalništva in informacijskih tehnologij je vredno izpostaviti, da je študij zelo moderno zastavljen, saj temelji na pridobivanju praktičnega znanja tako z vajami kot z predavanji. Vaje so zastavljene na način, da rešuješ probleme, ki so trenutno aktualni v industriji. Prav tako je prispevek k modernemu načinu študija razdelitev študentov v projekte, kjer študentje dejansko delajo na kompleksnejših projektih z ostalimi študenti. Tekom študija mi za mojo odločitev ni bilo nikdar žal.

Za študij na FERI-ju sem se odločil, saj me je vedno zanimalo računalništvo in informacijske tehnologije.

Bine Gorečan
Te morda zanima še kak drug študijski program UM FERI?