Telekomunikacije UN

Univerzitetni
študijski program 1. stopnje

Telekomunikacije

Te zanimajo internet stvari - IoT, mobilna telefonija in razvoj aplikacij, omrežja, oddajni sistemi, pametna mesta in inteligentno okolje, internetne storitve?

Podrobneje

Potem se odloči za program Telekomunikacije. Njegov namen je dati študentom in študentkam celovito znanje o komunikacijskih tehnologijah, od strojne do programske opreme, od poznavanja delovanja tehnologij do razvoja aplikacij za sodobne sisteme IKT.

Stopnja in vrsta študija
UN
Univerzitetni
študijski program 1. stopnje
Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
25
Število ECTS točk
180
Smeri

Študijski program nima smeri.

Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka telekomunikacij (UN)

Telekomunikacije so eno najhitreje razvijajočih se inženirskih in tehnoloških področij na svetu, prav tako pa so nepogrešljiv sestavni del vseh podjetij in družbe. Gre za interdisciplinaren študijski program, ki pokriva področje informacijsko-komunikacijskih tehnologij, od fizikalnih lastnosti prenosa informacij, mikroračunalniških sistemov in strojne opreme za telekomunikacije do algoritmov za učinkovito procesiranje in prenos podatkov. Med študijem se študentke in študenti naučijo snovati atraktivne programske rešitve.

Študijske vsebine redno usklajujemo s potrebami gospodarstva, s katerim tesno sodelujemo tudi na pedagoškem področju. Študentke in študente vzpodbujamo, da del študija opravijo v tujini. Po zaključku je možno študij nadaljevati na podiplomskem študijskem programu Telekomunikacije ali sorodnem programu.

Tipične zaposlitve po končanem študiju telekomunikacij:

  • v podjetjih za razvoj komunikacijske programske opreme, mobilnih aplikacij in internetnih storitev,
  • v podjetjih za načrtovanje in vzdrževanje računalniških in komunikacijskih omrežij,
  • pri ponudnikih mobilne in IP telefonije, dostopa do interneta, digitalne televizije, multimedijskih vsebin,
  • v različnih podjetjih, bankah, državni upravi, šolah, zdravstvu kot razvijalci in skrbniki za učinkovite elektronske komunikacije in prenos podatkov.

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Za študij Telekomunikacij sem se odločil, ker je ta smer študija perspektivna in na našem območju obeta dobre zaposlitvene možnosti. Sistemi, omrežja in storitve so nepogrešljivi del današnje družbe, zato je to področje zelo pomembno. Za to smer sem se odločil tudi na podlagi tega, ker sem že v srednji šoli spoznal to področje in mi je bilo zelo všeč. V študiju telekomunikacij so združena področja zelo obetavnih področij kot so računalništvo, elektronika, komunikacije, prenos informacij, zato je to področje zelo razgibano ter se vedno hitreje razvija.

Prostori na fakulteti so opremljeni po zelo visokem standardu. Sodobni učni načrti ter programi. Prijazni ter vedno dostopni profesorji in asistenti. Tutorski sistem za nižje letnike. Veliko obštudijskih dejavnosti kot je študentsko delo na katerem izmed inštitutov, športna liga med fakultetami, Študentski svet FERI.

Izbira študija je zelo pomemben korak. Vsak dijak si naj izbere tisto smer, ki ga res veseli in zanima. Dobro si oglejte vse zanimive možnosti, ter se na koncu odločite za tisto najbolj primerno. Če se odločite za katero smer na FERI-ju ne morete zgrešiti, saj je vsaka smer zanimiva, perspektivna, z sodobnim predmetnikov ter napredno opremljenostjo za vsa področja. Študij na FERI-ju zelo olajšajo tudi zelo dobro razumevanje študentov z profesorji ter asistenti in njihova stalna pripravljenost da pomagajo pri težavah med študijem. Izbira študija je ena izmed pomembnejših stvari, tako da se odločite pametno ter predvsem po svoji lastni volji. Zraven študija pa ne pozabite tudi na zabavo ter sprostitev.

Tilen Kocbek Telekomunikacije

Študij na FERI-ju zelo olajšajo tudi zelo dobro sodelovanje profesorjev in asistentov s študenti.

Tilen Kocbek
Telekomunikacije

Oglejte si tudi

Računalništvo in informacijske tehnologije Elektrotehnika