Telekomunikacije UN

Univerzitetni študijski program 1. stopnje

Telekomunikacije

Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
25
Število ECTS točk
180
Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka telekomunikacij (UN)

Študijski program Telekomunikacije sledi smernicam IEEE, je interdisciplinaren in celovito pokriva področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij, mikroračunalniških sistemov, strojne opreme za telekomunikacije in algoritmov za učinkovito procesiranje in prenos podatkov.

Študenti telekomunikacij med študijem pridobijo znanja iz najsodobnejših področnih vsebin: internet stvari (IoT), računalniška in komunikacijska omrežja, mobilne aplikacije, antene, oddajni in komunikacijski sistemi, mobilne tehnologije 4G in 5G, internet in spletne storitve, digitalno procesiranje signalov, avdia, slik in videa, inteligentna okolja in pametne hiše.

Med študijem se študenti naučijo programirati v aktualnih programskih jezikih in snovati atraktivne programske rešitve. Študijske vsebine redno usklajujemo s potrebami gospodarstva, s katerim tesno sodelujemo tudi na pedagoškem področju.

Diplomanti so dobro pripravljeni za nadaljevanje študija na podiplomski stopnji in za prehod v delovno okolje. Zaposlitvene možnosti so izjemne. Po končanem študiju telekomunikacij se študenti najpogosteje zaposlijo v podjetjih za razvoj komunikacijske programske opreme, mobilnih aplikacij in internetnih storitev, v podjetjih za načrtovanje in vzdrževanje računalniških in drugih omrežij, pri ponudnikih mobilne in IP telefonije, dostopa do interneta, digitalne televizije, multimedijskih vsebin ali v različnih podjetjih, bankah, državni upravi, šolah, zdravstvu kot razvijalci in skrbniki za učinkovite elektronske komunikacije in prenos podatkov.

Mnenja naših študentov

Preberite, zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Študij na FERI prinese veliko novih znanj, obenem pa veliko novih poznanstev.

Katja Rupnik
Telekomunikacije
Te morda zanima še kak drug študijski program UM FERI?