Elektrotehnika UN

Univerzitetni
študijski program 1. stopnje

Elektrotehnika

Znanje elektrotehnike na tej stopnji študija omogoča spopadanje z različnmi izzivi s področja avtomatike in robotike, elektronike in močnostne elektrotehnike, ter nudi široke možnosti za nadaljevanje študija na kompatibilnih magistrskih programih.

Podrobneje

Temeljni cilji univerzitetnega študijskega programa Elektrotehnike so posredovati strokovna znanja, ki bodo diplomantom omogočala uspešno delo na področju snovanja, proizvodnje, vzdrževanja in vodenja oziroma uporabe elektrotehniških naprav, sistemov in procesov, in razviti zavest o pomenu kakovosti in ekonomskih dejavnikov, ki so povezani z razvojem električnih naprav.

Stopnja in vrsta študija
UN
Univerzitetni
študijski program 1. stopnje
Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
70
Število ECTS točk
180
Smeri

Prvi trije semestri so skupni, v četrtem pa lahko študent izbere eno izmed treh študijskih smeri:

  • Avtomatika in robotika,
  • Elektronika,
  • Močnostna elektrotehnika.
Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka elektrotehnike (UN)

Po končanem študiju imajo diplomanti programa Elektrotehnika znanje in kompetence s področja elektronike, energetike, avtomatike in robotike. Zaposljivi so na inženirskih delovnih mestih v elektro industriji in drugih področjih gospodarstva, kot so avtomobilska, kemična, farmacevtska, metalurška industrija, logistika, meroslovje, elektronski mediji in tehniška informatika.

Zaposljivi so tudi v negospodarskem sektorju – v raziskovalnih inštitucijah, šolstvu in javni upravi. Pripravljeni so na izzive povsem novih tehnoloških področij, kot so Industrija 4.0, sistemi avtonomne vožnje in umetna inteligenca.

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Všeč mi je, da se profesorji potrudijo, da bi nam čim boljše razložili snov ter, da bi mi na koncu snov razumeli. Profesorji so zelo prijazni in pustijo, da smo tudi izvirni pri različnih idejah itd.. Všeč mi je tudi, da se v vsaki snovi poglobimo do potankosti zakaj je to tako.

Dejan Klajnšek Elektrotehnika

Všeč mi je, da se profesorji potrudijo, da bi nam čim boljše razložili snov, da bi jo mi razumeli.

Dejan Klajnšek
Elektrotehnika

Oglejte si tudi

Telekomunikacije Informatika in tehnologije komuniciranja