Računalništvo in informacijske tehnologije UN

Univerzitetni študijski program 1. stopnje

Računalništvo in informacijske tehnologije

Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
100
Število ECTS točk
180
Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka računalništva in informacijskih tehnologij (UN)

Študenti se naučijo, kako uporabiti in prenesti temeljna znanja v prakso, reševati strokovne probleme z uporabo inženirskih metod in razvijati nove rešitve.

Študijski program pokriva področja programiranja, računalniških sistemov in omrežij, spletnih in mobilnih aplikacij, operacijskih sistemov, programskih jezikov, umetne inteligence, algoritmov, strojnega učenja, računalniške grafike, vgrajenih sistemov, vida in animacije, multimedije ter računalniških iger.

V okviru študijskega procesa študente spodbujamo k sodelovanju na tekmovanjih in projektih. Projektne naloge, ki potekajo v sodelovanju z gospodarstvom, vključujejo tehnologije prihodnosti, kot so umetna inteligenca, navidezna resničnost in strojno učenje.

Diplomanti so dobro pripravljeni za nadaljevanje študija na podiplomski stopnji in za prehod v delovno okolje. Zaposlitvene možnosti so izjemne, kar lahko preverite v rezultatih raziskave Poklicni barometer 2020. Značilne so zaposlitve na delovnih mestih razvijalca programske opreme, razvijalca spletnih in multimedijskih rešitev, sistemskega administratorja, razvijalca in analitika programske opreme in aplikacij, programerja računalniških aplikacij.

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Za študij na FERI-ju sem se odločil, saj me je vedno zanimalo računalništvo in informacijske tehnologije. Prav tako je pri moji izbiri fakultete za nadaljevanje izobraževanja po srednji šoli pomagalo dejstvo, da je FERI lepo urejena, moderna fakulteta, ki se lahko pohvali z odličnim kadrom profesorjev in asistentov. Profesorji in asistenti so zelo dostopni in se odzovejo na vsako vprašanje in pomagajo rešiti vsak problem, ki nastopi tekom študija na FERI. Konkretneje za študij računalništva in informacijskih tehnologij je vredno izpostaviti, da je študij zelo moderno zastavljen, saj temelji na pridobivanju praktičnega znanja tako z vajami kot z predavanji. Vaje so zastavljene na način, da rešuješ probleme, ki so trenutno aktualni v industriji. Prav tako je prispevek k modernemu načinu študija razdelitev študentov v projekte, kjer študentje dejansko delajo na kompleksnejših projektih z ostalimi študenti. Tekom študija mi za mojo odločitev ni bilo nikdar žal.

Za študij na FERI-ju sem se odločil, saj me je vedno zanimalo računalništvo in informacijske tehnologije.

Bine Gorečan
Te morda zanima še kak drug študijski program UM FERI?