Računalništvo in informacijske tehnologije UN

Univerzitetni študijski program 1. stopnje

Računalništvo in informacijske tehnologije

Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
100
Število ECTS točk
180
Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka računalništva in informacijskih tehnologij (UN)

Študenti se naučijo, kako uporabiti in prenesti temeljna znanja v prakso, reševati strokovne probleme z uporabo inženirskih metod in razvijati nove rešitve.

Študijski program pokriva področja programiranja, računalniških sistemov in omrežij, spletnih in mobilnih aplikacij, operacijskih sistemov, programskih jezikov, umetne inteligence, algoritmov, strojnega učenja, računalniške grafike, vgrajenih sistemov, vida in animacije, multimedije ter računalniških iger.

V okviru študijskega procesa študente spodbujamo k sodelovanju na tekmovanjih in projektih. Projektne naloge, ki potekajo v sodelovanju z gospodarstvom, vključujejo tehnologije prihodnosti, kot so umetna inteligenca, navidezna resničnost in strojno učenje.

Diplomanti so dobro pripravljeni za nadaljevanje študija na podiplomski stopnji in za prehod v delovno okolje. Zaposlitvene možnosti so izjemne, kar lahko preverite v rezultatih raziskave Poklicni barometer 2021. Značilne so zaposlitve na delovnih mestih razvijalca programske opreme, razvijalca spletnih in multimedijskih rešitev, sistemskega administratorja, razvijalca in analitika programske opreme in aplikacij, programerja računalniških aplikacij.

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Študij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko je zelo razgibamo. RIT program mi je dal znanje iz veliko področij računalništva, za to sem se tudi odločil, da nadaljujem isto smer na podiplomskem študiju. Profesorji in asistenti so vedno pripravljeni pomagati, sledijo in učijo pa prav tako od trenutno najnovejših trendom v računalništvu. Predavanja so izvedena profesionalno, vaje pa so sestavljene učinkovito, kjer se tudi naučimo največ praktičnega znanja. Če bi se še enkrat odločal za študij, bi definitivno izbral FERI.

S pomočjo profesorjev in asistentov lahko premagaš vse ovire.

Leon Abraham
Te morda zanima še kak drug študijski program UM FERI?