Računalništvo in informacijske tehnologije UN

Univerzitetni
študijski program 1. stopnje

Računalništvo in informacijske tehnologije

Diplomanti Računalništva in informacijskih tehnologij lahko s svojim znanjem prispevajo k razvoju in verifikaciji programskih rešitev v podjetjih, ki izdelujejo in tržijo zahtevne računalniške aplikacije.

Podrobneje

Njihove rešitve pomagajo pri vzpostavljanju računalniških instalacij v raznih institucijah, razvoju vgrajenih sistemov in storitev v visokotehnološko usmerjenih podjetjih ter širjenju trga (spletnih) računalniških storitev z lastnimi proizvodi.

Stopnja in vrsta študija
UN
Univerzitetni
študijski program 1. stopnje
Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
100
Število ECTS točk
180
Smeri

Program sicer nima smeri, ima pa dva projekta, ki se razpišeta v drugem letniku. Vsak projekt vsebuje po štiri izbirne strokovno računalniške predmete, ki se izvajajo v letnem semestru drugega letnika in štiri izbirne strokovno računalniške predmete, ki se izvajajo v zimskem semestru tretjega letnika.

Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka računalništva in informacijskih tehnologij (UN)
Nosilci izvajanja

Živimo v digitalnem svetu in potrebe po diplomantih so in bodo velike, tako doma kot v tujini. Že sedaj je velik primanjkljaj poklicev, kot so: razvijalci programske opreme, razvijalci spletnih in multimedijskih rešitev, sistemski administratorji, razvijalci in analitiki programske opreme in aplikacij, programerji računalniških aplikacij. V prihodnosti se bodo potrebe po teh poklicih še povečale.

Študijski program vas pripravi tudi za poklice prihodnosti, saj naslavlja kar nekaj dejavnikov, ki bodo zahtevali spremembe. Med njimi omenimo pametne stroje in sisteme, ki bodo zamenjali suhoparna in ponavljajoča se človeška opravila ter programabilni svet, kjer bo vsako napravo moč programirati. Znanje, ki ga boste pridobili na tem študijskem programu je iskano že sedaj kot tudi v prihodnosti.

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Študij računalništva je odlična izbira za perspektivne osebe, ki jih vsaj malo zanima tehnologija in poglobljeno znanje kako delujejo računalniški programi. Čeprav ob začetku študija nisem imel nikakršnega predznanja programiranja sem ga s pomočjo sošolcev ter razumevajočega osebja hitro pridobil. Bodočim študentom računalništva bi rad sporočil naj na začetku nikar ne obupajo, saj je cilj vreden truda.

Domen Kirn Krefl Računalništvo in informacijske tehnologije

Študij računalništva je odlična izbira za perspektivne osebe, ki jih vsaj malo zanima tehnologija.

Domen Kirn Krefl
Računalništvo in informacijske tehnologije

Oglejte si tudi

Mehatronika Telekomunikacije