Medijske komunikacije UN

Univerzitetni
študijski program 1. stopnje

Medijske komunikacije

Temeljni cilj študijskega programa Medijske komunikacije je študente naučiti uporabljati sodobna računalniško podprta orodja za ustvarjanje medijskih in vizualnih vsebin.

Podrobneje

Posredovati sodobna strokovna znanja na področju priprave vsebin za elektronske medije ter zagotoviti osnovna znanja na ožjih področjih medijske produkcije in vizualne komunikacije.

Stopnja in vrsta študija
UN
Univerzitetni
študijski program 1. stopnje
Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
60
Število ECTS točk
180
Smeri

Prvi trije semestri so skupni, v četrtem pa lahko študent izbere eno izmed dveh študijskih smeri:

  • Medijska produkcija,
  • Vizualna komunikacija.
Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka medijskih komunikacij (UN)

Študijski program združuje multidisciplinarna znanja in je usmerjen v pridobivanje teoretične osnove, ki jo skozi letnike nadgrajujemo s praktičnimi znanji. V program so povezana znanja s področij medijskih študij, komunikologije, oglaševanja in odnosov z javnostmi, grafičnega oblikovanja, vizualnega komuniciranja, fotografije, televizijske in video produkcije, računalništva in informatike.

Diplomanti študijskega programa Medijske komunikacije imajo raznolike kompetence in znanja o delovanju medijev, družbeni vlogi medijev in medijskih organizacij, dinamičnih in multimedijskih vsebinah, razumevanju tehnologije in poznavanju tehnike za avdio in vizualno produkcijo ter računalniško podprtih orodij za ustvarjalno delo na spletu, v aplikacijah ali drugih okoljih.

Mediji, podjetja in oglaševalske agencije potrebujejo ustvarjalne posameznike, ki združujejo multidisciplinarna znanja s področij priprave in produkcije vsebin, vizualne komunikacije in spletnih ali mobilnih orodij. Na začetku kariere ni specialistov, zato je zelo pomembno, da mladi v kolektiv prinesejo široko osnovo znanje, ki ga skozi leta poglabljajo na izbranem področju. Prav to je osnovi namen našega študija – teoretsko in praktično znanje združiti z idejami in svežino vsake mlade generacije. Po prejetih izkušnjah in odzivih zaposlovalcev so takšni kadri vedno iskani in primerno cenjeni.

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Za študij na FERI-ju, sem se odločila, ker so me mediji zmeraj zanimali, a ob odločitvi glede študija še nisem vedela, kaj v stiku z mediji točno me zanima. Študij Medijskih komunikacij na FERI-ju, se mi je zdel dovolj širok, da bom pridobim različna znanja s področja medijev in se tekom študija odločim, kje se najbolj vidim oz. kaj me najbolj zanima. Prav tako se mi je to, da pridobivam znanja iz različnih področij medijev zdelo koristno, saj bom tako predstavljala bolj univerzalen kader na trgu dela.

Medijske komunikacije je študijski program, ki se osredotoča na znanja s področja elektronskih medijev. Tekom študija spoznaš razvoj in delovanje medijske produkcije in/ali vizualnih komunikacij ter se naučiš uporabljati sodobno tehnologijo in računalniško podprta orodja za ustvarjanje na tem področju.

Študijski prostori so sodobno (tehnološko) opremljeni, kar naredi obiskovanje fakultete prijetnejše ter olajša študijski proces. Dobro imamo oblikovan in utečen tutorski sistem, kar je velika prednost, ko se tekom študija soočiš s kakšno težavo. Prav tako se lahko na starejše kolege – tutorje, obrneš po pomoč ko naletiš na težjo oz. nerazumljivo študijsko snov. Pester je izbor obštudijskih dejavnosti, kar je pomembno z vidika sprostitve, spoznavanja novih ljudi ter pridobivanja novih (neformalnih) izkušenj.

Izbira študija je dokaj velik in pomemben korak v življenju. Dobro raziščite vse možnosti, ki vas zanimajo in se odločite za tisto, ki vam bo najbolj všeč in o kateri boste imeli najboljši občutek. Če se odločite za katerikoli študijski program na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM vam ne bo žal, saj so prav vsi perspektivni, zanimivi, uporabni in aktualni. Vsak nov začetek v življenju prinaša nove izzive, spoznanja, doživetja, izkušnje. Študij je pot do uresničitve lastnih potencialov, želja, sanj in čeprav morda ta pot ne bo vedno najlažja in se bodo pojavili manjši zapleti ali težave, lahko z voljo in trudom dosežete dobre rezultate. Ob tem nikoli ne pozabite tudi na sprostitev in zabavo ter obštudijske dejavnosti, za kar vam iz prve roke zagotavljam, da je ob obiskovanju naše fakultete dovolj časa. Srečno!

Pia Prebevšek Medijske komunikacije

Za študij na FERI-ju, sem se odločila, ker so me mediji zmeraj zanimali.

Pia Prebevšek
Medijske komunikacije

Oglejte si tudi

Informatika in tehnologije komuniciranja Mehatronika