Medijske komunikacije UN

Univerzitetni študijski program 1. stopnje

Medijske komunikacije

Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
60
Število ECTS točk
180
Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka medijskih komunikacij (UN)

Študijski program združuje multidisciplinarna znanja in je v prvem letniku usmerjen v pridobivanje teoretične osnove, ki jo med študijem nadgrajujemo s praktičnimi znanji.

V program so povezana znanja s področij medijskih študij, komunikologije, oglaševanja in odnosov z javnostmi, grafičnega oblikovanja, vizualnega komuniciranja, fotografije, televizijske in video produkcije, računalništva in informatike.

Diplomanti študijskega programa Medijske komunikacije imajo raznolike kompetence in znanja o delovanju medijev, družbeni vlogi medijev in medijskih organizacij, dinamičnih in multimedijskih vsebinah, razumevanju tehnologije in poznavanju tehnike za avdio in vizualno produkcijo ter računalniško podprtih orodij za ustvarjalno delo na spletu, v aplikacijah ali drugih okoljih. V drugem letniku študenti izbirajo med smerema medijska produkcija in vizualna komunikacija.

Medijske komunikacije so študij sedanjosti za prihodnost. Mediji, podjetja in oglaševalske agencije potrebujejo ustvarjalne posameznike, ki združujejo multidisciplinarna znanja s področij priprave in produkcije vsebin, vizualne komunikacije in spletnih ali mobilnih orodij.

Na začetku kariere ni specialistov, zato je zelo pomembno, da mladi v kolektiv prinesejo široko osnovo znanje, ki ga skozi leta poglabljajo na izbranem področju. Prav to je osnovi namen našega študija – teoretsko in praktično znanje združiti z idejami in svežino vsake mlade generacije. Po izkušnjah in prejetih odzivih zaposlovalcev so takšni kadri vedno iskani in primerno cenjeni.

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Za študij na FERI sem se odločila, saj so me od zmeraj zanimali odnosi z javnostmi. Študij sem nadaljevala tudi na magistrski stopnji, kjer sem pridobila dodatno, širše znanje ter visoko stopnjo medijske pismenosti. Na fakulteti mi je všeč, da ponuja tudi ogromno obštudijskih dejavnosti - sama sem mnenja, da so lahko študijska leta veliko več kot samo sedenje za zvezki in knjigami, lahko so tudi zabavna. Fakulteta, profesorji in asistenti spodbujajo znanje in so vedno pripravljeni pomagat. Prav oni pa so tisti, ki spodbujajo tudi k sodelovanju v projektih in društvih, ki ti dajo širše, življensko znanje in izkušnje, ki so koristne za prihodnost. Dobra stran medijev je, da so povsod okrog nas, ne moremo se jim izogniti, zadnja leta pa ponujajo tudi vse več novih priložnosti za delo. Morda ne gre za klasično delo, kot ga poznajo naši starši, sem pa prepričana, da je ravno zato toliko bolj zanimivo in pestro. Vesela sem, da sem izbrala študij na FERI in smer Medijske komunikacije.

Fakulteta, profesorji in asistenti spodbujajo znanje in so vedno pripravljeni pomagat.

Demi Stamenković
Te morda zanima še kak drug študijski program UM FERI?