Medijske komunikacije UN

Univerzitetni študijski program 1. stopnje

Medijske komunikacije

Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
60
Število ECTS točk
180
Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka medijskih komunikacij (UN)

Študijski program združuje multidisciplinarna znanja in je v prvem letniku usmerjen v pridobivanje teoretične osnove, ki jo med študijem nadgrajujemo s praktičnimi znanji.

V program so povezana znanja s področij medijskih študij, komunikologije, oglaševanja in odnosov z javnostmi, grafičnega oblikovanja, vizualnega komuniciranja, fotografije, televizijske in video produkcije, računalništva in informatike.

Diplomanti študijskega programa Medijske komunikacije imajo raznolike kompetence in znanja o delovanju medijev, družbeni vlogi medijev in medijskih organizacij, dinamičnih in multimedijskih vsebinah, razumevanju tehnologije in poznavanju tehnike za avdio in vizualno produkcijo ter računalniško podprtih orodij za ustvarjalno delo na spletu, v aplikacijah ali drugih okoljih. V drugem letniku študenti izbirajo med smerema medijska produkcija in vizualna komunikacija.

Medijske komunikacije so študij sedanjosti za prihodnost. Mediji, podjetja in oglaševalske agencije potrebujejo ustvarjalne posameznike, ki združujejo multidisciplinarna znanja s področij priprave in produkcije vsebin, vizualne komunikacije in spletnih ali mobilnih orodij.

Na začetku kariere ni specialistov, zato je zelo pomembno, da mladi v kolektiv prinesejo široko osnovo znanje, ki ga skozi leta poglabljajo na izbranem področju. Prav to je osnovi namen našega študija – teoretsko in praktično znanje združiti z idejami in svežino vsake mlade generacije. Po izkušnjah in prejetih odzivih zaposlovalcev so takšni kadri vedno iskani in primerno cenjeni.

Mnenja naših študentov

Preberite, zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Za študij medijskih komunikacij sem se odločila v sekundi, ko sem vstopila v avlo FERI-ja na informativnem dnevu. Fakulteta ima res dobro okolje in v njej se počutiš dobrodošel. Vedno so me zanimali mediji še posebej pa fotografija in produkcija. V prvem letniku je dosti teorije, saj moramo osvojiti znanje, da ga lahko naknadno uresničujemo tudi v praksi. Študij na medijskih komunikacij priporočam vsakemu, ki se zanima za fotografijo, medijsko produkcijo in/ali novinarstvo, saj se tukaj naučiš prav vsega kar je povezano z mediji. Pa še profesorji so super!

Za študij medijskih komunikacij sem se odločila v sekundi, ko sem vstopila v avlo FERI-ja.

Monika Kvac
Te morda zanima še kak drug študijski program UM FERI?