Medijske komunikacije UN

Univerzitetni
študijski program 1. stopnje

Medijske komunikacije

Temeljni cilj študijskega programa Medijske komunikacije je študente naučiti uporabljati sodobna računalniško podprta orodja za ustvarjanje medijskih in vizualnih vsebin.

Podrobneje

Posredovati sodobna strokovna znanja na področju priprave vsebin za elektronske medije ter zagotoviti osnovna znanja na ožjih področjih medijske produkcije in vizualne komunikacije.

Stopnja in vrsta študija
UN
Univerzitetni
študijski program 1. stopnje
Trajanje študija
3 leta
6 semestrov
Število vpisnih mest
60
Število ECTS točk
180
Smeri

Prvi trije semestri so skupni, v četrtem pa lahko študent izbere eno izmed dveh študijskih smeri:

  • Medijska produkcija,
  • Vizualna komunikacija.
Pridobljeni naziv
diplomirani/a inženir/ka medijskih komunikacij (UN)

Študijski program združuje multidisciplinarna znanja in je usmerjen v pridobivanje teoretične osnove, ki jo skozi letnike nadgrajujemo s praktičnimi znanji. V program so povezana znanja s področij medijskih študij, komunikologije, oglaševanja in odnosov z javnostmi, grafičnega oblikovanja, vizualnega komuniciranja, fotografije, televizijske in video produkcije, računalništva in informatike.

Diplomanti študijskega programa Medijske komunikacije imajo raznolike kompetence in znanja o delovanju medijev, družbeni vlogi medijev in medijskih organizacij, dinamičnih in multimedijskih vsebinah, razumevanju tehnologije in poznavanju tehnike za avdio in vizualno produkcijo ter računalniško podprtih orodij za ustvarjalno delo na spletu, v aplikacijah ali drugih okoljih.

Mediji, podjetja in oglaševalske agencije potrebujejo ustvarjalne posameznike, ki združujejo multidisciplinarna znanja s področij priprave in produkcije vsebin, vizualne komunikacije in spletnih ali mobilnih orodij. Na začetku kariere ni specialistov, zato je zelo pomembno, da mladi v kolektiv prinesejo široko osnovo znanje, ki ga skozi leta poglabljajo na izbranem področju. Prav to je osnovi namen našega študija – teoretsko in praktično znanje združiti z idejami in svežino vsake mlade generacije. Po prejetih izkušnjah in odzivih zaposlovalcev so takšni kadri vedno iskani in primerno cenjeni.

Mnenja naših študentov

Preberite zakaj so se odločili za študij na FERI in kakšni so njihovi vtisi.

Za študij medijskih komunikacij sem se odločila v sekundi, ko sem vstopila v avlo FERI-ja na informativnem dnevu. Fakulteta ima res dobro okolje in v njej se počutiš dobrodošel. Vedno so me zanimali mediji še posebej pa fotografija in produkcija. V prvem letniku je dosti teorije, saj moramo osvojiti znanje, da ga lahko naknadno uresničujemo tudi v praksi. Študij na medijskih komunikacij priporočam vsakemu, ki se zanima za fotografijo, medijsko produkcijo in/ali novinarstvo, saj se tukaj naučiš prav vsega kar je povezano z mediji. Pa še profesorji so super!

Monika Kvac Medijske komunikacije

Za študij medijskih komunikacij sem se odločila v sekundi, ko sem vstopila v avlo FERI-ja.

Monika Kvac
Medijske komunikacije

Oglejte si tudi

Informatika in tehnologije komuniciranja Mehatronika